تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
چه زمانی به مشاوره مدیریت نیاز داریم

چه زمانی به مشاوره مدیریت نیاز داریم

پنجشنبه 25 دی 1399
21:23
علی اعتمادی فر

همه چیز را همگان دانند

همه چیز را همگان دانند. این جمله‌ای است که به گوش اکثر ما آشناست. گوینده معمولا در ادامه‌ی این جمله می‌خواهد به اهمیت مشاوره و پرس و جو از دیگران اشاره کند. بدین ترتیب است که ما از اطلاعات و دانش و نظرات بقیه‌ی افراد آگاه و در نتیجه منتفع می‌شویم. اما باید بدانیم که مشاوره‌ی خوب و اصولی چیست و هر نظر و پیشنهادی را پذیرا نباشیم. بدین منظور به تعریف مشاوره می‌پردازیم.

مشاوره چیست؟

مشاوره یک واژه‌ی عربی است و در باب اهمیت آن می‌توان به آیه‌ی «وامرهم شورا بینهم» اشاره کرد. در تعریف آکادمیک و علمی مشاوره به امر تشکیل دادن شورا و مشورت کردن با دیگران و کمک گرفتن فرد یا سازمانی از متخصصین اطلاق می‌شود و انواع مختلفی دارد که عبارتند از: مشاوره تحصیلی، مشاوره شغلی، مشاوره خانواده و غیره. یکی از نوظهورترین انواع مشاوره، مشاوره مدیریت است که در این نوشتار به تفصیل در مورد آن سخن می‌گوییم.

مشاوره مدیریت چیست؟

مشاوره مدیریت به عملی گفته می‌شود که طی آن به بهبود شرایط یک سازمان، شرکت و سایر فعالیت‌های عرصه‌های تولید و خدمات کمک می‌شود. این کمک‌ها می‌توا‌ند در راستای حل یک مشکل باشد یا به منظور ارتقای یکی از جوانب سازمان صورت گیرد. مثلا به منظور افزایش بهره وری یا بهبود عملکرد منابع انسانی و یا برای کسب سود و درآمد بیشتر از طریق بازاریابی و تبلیغات باشد. بسیار بهتر و آینده نگرانه‌تر است اگر مفهوم مشاوره مدیریت در تمام طول عمر سازمان جریان داشته باشد و فقط مختص به زمانی نباشد که مشکل خاصی پیش آمده و در صدد حل آن به جستجوی مشاوران مدیریت باشیم. زیرا ممکن است ریشه‌ی مشکلی که اکنون با آن مواجه شده‌ایم در گذشته‌ی بسیار دور باشد و از تصمیمات آن دوران ناشی شده باشد. در صورتی که امر فوق تحقق یابد – یعنی اگر سازمان همواره از وجود مشاوره مدیریت بهره بگیرد- این احتمال وجود دارد که هرگز با مشکل جاری رو به رو نمی‌شد. به طور خلاصه می‌توان گفت که بهره گیری از مشاوره مدیریت، تضمین حداکثری سلامت سازمان را در پی خواهد داشت.

صنعت مشاوره مدیریت

این نوع از مشاوره طیف بسیار گسترده‌ای دارد اما در نهایت همگی به این نتیجه منجر می‌شوند که به مدیران سازمان‌ها در امر تصمیم گیری کمک می‌کنند. امروزه در سراسر جهان، علی الخصوص کشورهای پیشتاز در زمینه‌های صنعت و تجارت مفهوم مشاوره مدیریت (Management consulting) بسیار جا افتاده است. دانشجویان رشته‌ی مشاوره بعد از فراغت از تحصیل می‌توانند وارد بازار کار این رشته شده و به طور مستقل یا به عنوان عضوی از یک شرکت مشاوره‌ای مشغول به کار شوند.

صنعت مشاوره

وظایف مشاوره مدیریت چیست؟

به عنوان اولین وظیفه‌ی مشاور مدیریت میتوان گفت که باید شناخت اساسی و دقیق از سازمان و روند ساز و کار آن و همچنین اهداف آن داشته باشد.

در قدم بعدی باید به خوبی از عهده‌ی تجزیه و تحلیل آمار و ارقام و موقعیت‌های پیش روی سازمان بربیاید. از قدمت سازمان و آنچه بر آن گذشته است اطلاعات کافی در دست داشته باشد، شناخت درست و واقعی از موقعیت کنونی سازمان داشته باشد تا بتواند خط مشی تصمیم گیری برای آینده‌ی سازمان را در مسیر بهبود و پیشرفت برنامه ریزی کند.

همانطور که می‌دانیم برنامه ریزی به تنهایی کاری از پیش نمی‌برد بلکه عمل کردن به برنامه و مهمتر از آن نظارت و پیگیری در طول مسیر است که ضامن موفقیت و پیشرفت می‌شود. (اما هیچ گاه نمی‌توان منکر اتفاقات پیش بینی نشده و غیرمترقبه شد!)

مشاوره مدیریت وظیفه دارد که افراد شاغل در سازمان را در راستای تحقق اهداف آموزش داده و راهنمایی کند.

در پایان این سری اعمال مشاور باید مدیر را برای گرفتن تصمیمات مهم و گاها سختی که در برابر آن‌ها مقاومت می‌کند، ترغیب و متقاعد کند.

وظایف مشاوره مدیریت

مشاوره مدیریت خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

مدیران در وهله‌ی اول به مشاوری اعتماد می‌کنند که مطمئن باشند حافظ اسرار سازمانشان است. همچنین از قابلیت‌ها و مهارت و دانش آن فرد آگاه و راضی باشند و بدانند که مستعد یادگیری روش‌ها و متدهای جدید و کاربردی است. همچنین فرد باید در این زمینه تحصیلات مرتبط و یا سابقه‌ی کاری درخوری داشته باشد. مشاوره مدیریت بر چند نوع است: مشاوره مدیریت منابع انسانی، مشاوره مدیریت پروژه، مشاوره مدیریت برندسازی، مشاوره مدیریت بازاریابی و فروش و …

نتیجه گیری:

با اوصاف و توضیحات فوق باید به پاسخ این سوال برسیم که «چرا و در چه زمانی به صنعت مشاوره مدیریت نیاز داریم». پاسخ روشن و واضح است. اگر شما مدیر یک سازمان هستید – چه تازه تاسیس و چه قدیمی- باید بدانید که همیشه به مشاوره مدیریت نیاز دارید نه فقط در زمان بروز مشکل! در پاسخ به چرایی این مساله می‌توان به طور خلاصه گفت که به منظور کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از وقوع مشکل و حتی نابودی و ورشکستگی سازمان و همچنین برای بهبود عملکرد سازمان و عقب نماندن از رقبا، وجود مشاوره مدیریتی که روشنگر مسائل سازمان باشد همواره احساس می‌‌شود.

 

 

مشاوره مدیریت در همدان

باشگاه مشاوره کسب و کار در همدان

طراحی سایت در همدان

 

 

سایت اصلی : آکادمی مهراز


موضوعات:
[ بازدید : 174 ] [ امتیاز : 4 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به آکادمی مهراز است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|