تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
معرفی کتاب در زمینه اقتصاد رفتاری

معرفی کتاب در زمینه اقتصاد رفتاری

شنبه 29 آذر 1399
21:36
علی اعتمادی فر

 

کتاب اقتصاد رفتاری

  • نویسنده : موریس آلتمن
  • مترجم : محسن رنانی ، مرضیه احمدی ، میرهادی حسینی‌کندلجی

 

نقد و بررسی کتاب اقتصاد رفتاری

رﺷﺘﻪ‌ی اﻗﺘﺼﺎد رﻓﺘﺎری علمی ست که به ما کمک می‌کند تا در تصمیم‌گیری‌های مالی خود بهتر عمل کنیم. به بیان ساده اقتصاد رفتاری، روانشناسی اقتصادی است که ﺑﺴﯿﺎری از ﻋﻮاﻣﻞ ﺟﺰﺋﯽ و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻧﻪ ﭼﻨﺪان ﺟﺰﺋﯽ را ﮐﻪ ﺑﻪ انتخاب‌های ﻣﺎﻟﯽ و ﺧﺮﯾﺪ ﮐﻤﮏ می‌کنند، ﺑﺮرﺳﯽ می‌کند. کتاب اقتصاد رفتاری به خواننده کمک می‌کند تا با تصمیم‌گیری‌های درست در بازار مالی، سبک زندگی خود را بهبود ببخشد.

درباره کتاب اقتصاد رفتاری

کتاب اقتصاد رفتاری نوشته‌ی موریس آلتمن است که در سال 2012 در مجموعه کتاب‌های دامیز منتشر شد. این کتاب به تاثیر جنبه‌های روان‌شناختی بر اقتصاد و امور مالی می‌پردازد. نویسنده در این کتاب به زبانی ساده و قابل فهم توضیح می‌دهد که عوامل روان‌شناختی و اجتماعی چطور می‌توانند بر تصمیم‌گیری‌های روزانه و انتخاب‌های مالی تاثیر بگذارند. به عنوان مثال عواملی مثل الگوهای غریزی، فشارهای اجتماعی و قالب‌بندی‌های ذهنی از موارد مورد بحث در این کتاب هستند.

ﮐﺘﺎب اﻗﺘﺼﺎد رﻓﺘﺎری به شکلی نوین، مختصر و کاربردی گستره‌ی وسیعی از مسائل اقتصادی را به خواننده ارائه می‌کند و مخاطب ضمن آشنایی با نظریه‌های اقتصاد رفتاری، تفاوت آن با اقتصاد متعارف را نیز خواهد شناخت. در این کتاب مباحثی از جمله چرخه‌ی کسب و کار، حباب دارایی‌ها، پس‌انداز، سرمایه، رفتار اخلاقی، انصاف، نحوه‌ی شکل‌گیری انتخاب‌ها، پیامدهای اقتصادی، حسابگری پرهیزکارانه در تصمیم‌گیری، اطمینان، پول‌دوستی، مقام و ... بیان می‌شود. همچنین ﺑﺮ اﺳﺎس مثال‌های روان‌شناسی و جامعه‌شناسی ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ دﻧﯿﺎی واﻗﻌﯽ، نویسنده ﺑﯿﻨﺸﯽ را به مخاطب خود اراﺋﻪ می‌دهد ﮐﻪ در نهایت به او کمک می‌کند تا به عنوان یک سرمایه‌گذار از ارﺗﮑﺎب اﺷﺘﺒﺎﻫﺎت ﺗﮑﺎﻧﺸﯽ پیشگیری کند. همچنین شرکت‌ها از این بینش در درک سازوکارهای ﻧﻬﻔﺘﻪ بهره‌مند می‌شوند و افراد در انتخاب‌های ﻓﺮدی خود و دولت‌ها و شرکت‌های ﻏﯿﺮاﻧﺘﻔﺎﻋﯽ در ﺗﺼﻤﯿمات ﻋﻤﻮﻣﯽ می‌توانند عملکرد درخشان و فوق‌العاده‌ای داشته باشند.

ﮐﺘﺎب اﻗﺘﺼﺎد رﻓﺘﺎری را محسن رنانی به همراه همکاران خود ترجمه کرده‌ است و انتشارات آوند دانش این کتاب را در سال 1397 منتشر کرده است. خرید و دانلود این کتاب از سایت و اپلیکیشن فیدیبو امکان‌پذیر است.

 

کتاب اقتصاد رفتاری مناسب چه کسانی است؟

کتاب اقتصاد رفتاری راهنما و منبعی مطمئن و قابل‌اعتماد برای افرادی است که می‌خواهند به درک درستی از چگونه رفتار کردن در جهان واقعی برسند. همچنین اگر شما جزو افرادی هستید که به اقتصاد و وقایع اقتصادی علاقه دارید و می‌خواهید درباره‌ی کارکرد اقتصاد و مسائل اقتصادی بیشتر بدانید، این کتاب برای شما مناسب است.

فارغ‌التحصیلان رشته‌ی اقتصاد، دانش جویان این رشته و افرادی که می‌خواهند در آینده در دانشگاه اقتصاد را به عنوان حوزه‌ی تخصصی خود انتخاب کنند می‌توانند با تورق این کتاب آگاهی و اطلاعات بیشتری کسب کنند.

همچنین تاجران، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و متصدیان سیاست عمومی می‌توانند برای اتخاذ تصمیمات هوشمندانه و استفاده از ابزارهای اقتصادی از این کتاب کمک بگیرند.
 

مروری بر فصل‌های کتاب اقتصاد رفتاری


بخش ۱: معرفی اقتصاد رفتاری: علم انتخاب‌های دنیای واقعی

فصل 1: اقتصاد رفتاری

فصل ۲: تحقق فرضیات

فصل 3: اقتصاد عصب‌شناختی: کاوش مغز برای تحلیل اقتصادی

فصل ۴: چرا انگیزه‌ها و بازارها مهم‌اند، اما پول همه‌چیز نیست

بخش ۲: درک انتخاب

فصل ۵: بررسی محدودیت‌های انتخاب آزاد

فصل ۶: شیوه‌های اکتشافی ساده و سریع و تصمیم‌گیری در دنیای واقعی

فصل ۷: تأثير چارچوب‌بندی انتخاب‌ها بر تصمیم‌گیری

فصل ۸: تأثیر هنجارها، همتایان، گذشته و فرهنگ بر انتخاب

فصل ۹: چرایی اهمیت کودکان، جنسیت و سن در تحلیل‌های اقتصادی

بخش ۳: رشد کیک اقتصادی: اهمیت اقتصادی اخلاق، بهروزی و فرهنگ

فصل 10: چرا افراد باهوش مالیات می‌پردازند، بازیافت می‌کنند و حتی قانون‌شکنی می‌کنند

فصل ۱۱: عرضه‌ی نیروی کار در دنیای واقعی

فصل ۱۲: جعبه سیاه بنگاه: روابط انسانی و بهره‌وری

فصل 13: اقتصاد خوب: رابطه‌ی رفتار اخلاقی و رشد اقتصادی

فصل ۱۴: اهمیت نهادها

بخش ۴: وقتی حباب‌ها، رکودها و ناکارایی‌ها ممکن می‌شوند: بینش‌های رفتاری در دنیای واقعی اقتصاد

فصل ۱۵: مقدمه‌ای بر مالیه‌ی رفتاری

فصل ۱۶: کسادی‌ها و رکودها

فصل 17: هنر و دانش شاد بودن: آیا می‌توان بدون پول بیشتر همچنان شاد بود؟

بخش ۵: بخش ده‌تایی‌ها

فصل ۱۸: ده کاربرد کلیدی اقتصاد رفتاری در سیاست عمومی

فصل 19: ده تجربه در اقتصاد رفتاری

 فصل ۲۰: ده درس تصمیم‌گیری در اقتصاد رفتاری

 

درباره موریس آلتمن نویسنده‌ی کتاب اقتصاد رفتاری

موریس آلتمن، مدرس و پژوهشگر با تجربه در حوزه‌ی اقتصاد رفتاری و اقتصاد نهادی است. او همچنین به عنوان رئیس دانشکده‌ی اقتصاد و مالیه‌ی دانشگاه ویکتوریا در ولینگتون فعالیت دارد و به عنوان پژوهشگر مهمان در دانشگاه‌های مختلف از جمله استنفورد و دانشگاه عبری اورشلیم و استرلینگ در اسکاتلند حضور داشته است.

موریس آلتمن بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ به عنوان رئیس انجمن توسعه‌ی اقتصاد رفتاری (SABE) فعالیت کرده است. او در مجلات و نشریات مختلف نیز به عنوان عضو هیئت تحریریه، کمک سردبیر و ویراستار مشغول به کار بوده است و در سال ۲۰۰۹ به سمت رئیس انجمن اقتصاد اجتماعی منصوب شد. تاکنون بیش از هشتاد مقاله از او در حوزه‌ی اقتصاد رفتاری، تاریخ اقتصادی، روش‌شناسی و اقتصاد کلان تجربی منتشر شده است. همچنین او چهار کتاب در

زمینه‌ی نظریه‌ی اقتصادی و سیاست عمومی تالیف کرده است و در کارنامه‌ی پربار خود بیش از 150 سخنرانی بین‌المللی در زمینه‌های تخصصی خود دارد. او یکی از محققان و پژوهشگران فعال در حوزه‌ی اقتصاد آزمایشگاهی است. همچنین روی موضوعات تغییرات فنی درون‌زا، پیوندهای بین عدالت اقتصادی (حقوق بشر)، قدرت، رشد و توسعه‌ی اقتصادی و همچنین اهمیت نوع‌دوستی، اخلاق و عمل متقابل در نظریه اقتصادی تحقیق می‌کند.

 

در بخشی از کتاب اقتصاد رفتاری می‌خوانیم

افراد در شرایطی جدا از جامعه را در سطحی خردتر، جدا از خانواده و دوستان تصمیم نمی‌گیرند. آن‌ها طوری رفتار نمی‌کنند که انگار در اتاقی کاملا مهر و موم شده هستند افراد خواه ناخواه تحت تأثیر اندیشه و طرز رفتار دوستان، خانواده و همچنین افراد خارج از این گروه هستند. آن‌ها تحت تأثیر هنجارهای اجتماعی، فرهنگ و مذهب قرار می‌گیرند. تصمیمات افراد همچنین می‌تواند تا حد قابل توجهی متأثر از کسانی باشد که با آن‌ها همسان‌اند؛ سطح شادی افراد متأثر از میل آن‌ها به همساز بودن است. از طرفي تصميمات فعلی افراد اغلب، تحت تأثیر تصمیماتشان در گذشته است؛ متأثر از دوستان با دشمنانی که قبلا داشته‌اند، سیگار با مواد مخدری که قبلا مصرف می‌کرده‌اند با عشق و علاقه‌شان به یادگیری یا ورزش.

این واقعیت که افراد تحت تأثیر جهان اطراف خود هستند بدان معنا نیست که انگیزه‌های اقتصادی هیچ پیامدی ندارد. همچنین به این معنا نیست که پس‌زمینه‌های اجتماعی مانع انتخاب می‌شود، بلکه باید عوامل اقتصادی سنتی در مفهومی گسترده‌تر ارزیابی ش وند. تصمیمات افراد با فراز و فرود متغیرهای غیراقتصادی، توانمند می‌شود. این متغیرهای غیراقتصادی، میزان و نحوه‌ی واکنش افراد به متغیرهای اقتصادی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. آن‌ها مدل‌های اقتصادی ما را دقیق‌تر می‌کنند.

در اغلب موارد، نحوه‌ی رشد درآمد نسبت به آنچه قبلا بوده، درست به‌اندازه‌ی رشد درآمد مطلق حائز اهمیت است، اگر نگوییم که مهم‌تر است. گاهی اوقات افراد برای بهبود موقعیت نسبی‌شان حتی مایل‌اند که بخشی از درآمد یا ثروت خود را ببخشند.

همچنین اگر درآمد افراد رشد نکند و در عین حال موقعیت نسبی آن‌ها به علت افزایش درآمد دیگران در خطر باشد، آنگاه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند صرفا برای حفظ جایگاه نسبی‌شان از افزایش درآمد دیگران جلوگیری کنند. ثروتمند بودن در جامعه‌ای فقیر بهتر از ثروتمند بودن در جامعه‌ای است که اکثر مردم آن از سطح رفاه خوبی برخوردارند.

رشد کیک اقتصادی

اندازی کیک اقتصاد متأثر از عوامل غیریونی است عواملی که اقتصاد متعارف اغلب فرض می کند برای اقتصاد مضر هستند، مانند منصف بودن و اخلاقی رفتار کردن برخی از اقتصاددانان رفتاری استدلال می کنند که گاهی اوقات تلاش برای انصاف، به دلایلی عقلانی، موجب عدم انعطاف پذیری در بازار کالا می شود که با توجه به شرایط می تواند پیامدهای خوب یا بدی داشته باشد، حرف آخر اینکه بدون وارد کردن مجموعه ای از متغیرهای غیر پولی به این ترکیب، نمی توانیم به درستی سیستم اقتصادی کلان را مدل سازی کنیم.

مردم اغلب سعی می کنند تا حد امکان در هر زمان با هر جا، رفتار غیر منصفانه را تلافی کنند و به رفتار منصفانه پاداش دهند و این امر می تواند پیامدهای ش گرفی در تعیین بهره وری و نحوهی پایداری س طوح مختلف بهره وری در طول زمان داشته باشد.


آموزش اقتصاد رفتاری همدان
آموزش فن بیان همدان
طراحی سایت در همدان


سایت اصلی : آکادمی مهراز


موضوعات:
[ بازدید : 113 ] [ امتیاز : 3 ] [ امتیاز شما : 1 2 3 4 5 6 ]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به آکادمی مهراز است. | قدرت گرفته از Blogtez.com|